Mer miljøvennlig gass er på vei inn i de nye varmepumpene

Varmepumper med ny og mer miljøvennlig gass (kjølemedium) er på full fart inn. Og RoMy Clima har fått inn sine første varmepumper inn på lager med den mer miljøvennlige gassen R32 – Difluormetan. 

De nye varmepumpene inneholder F-gassen R32 – Difluormetan som har en global oppvarming potensial på 675 (GWP verdi) Forgjengerne inneholder F-gassen R410A – Difluormetan/Pentafluormetan med en GWP verdi på 2088. Så det er en betydelig nedgang i GWP på de nye varmepumpene, sier salgssjef i RoMy Clima Ronny Myhre. 

Den første varmepumpen som har kommet inn på vårt lager med den nye og mer miljøvennlige gassen heter Fuji Electric 12KMCBN. Denne pumpen yter hele 5,7kW varme og vil nok bli den mest populære varmepumpen, og den vi vil selge mest av. Vi kjører en kampanje med redusert pris på denne. 

Varmepumper er miljøvennlige, selv om gassen har en høy GWP, for det er først hvis gassen lekker ut i atmosfæren, at det blir utslipp og den får et globalt oppvarming potensiale. I dag skal jo alle installatører ha gått et F-gass kurs, og ingen utslipp/lekkasje er ett mål/krav. 
Spør din installatør om sertifiseringbevis, legger Myhre til.  

På slutten av året kommer større varmepumper med ytelse 7,2kW, 7,4kW og 8,9kW varmekapasitet med den nye gassen R32. 
Etter sommerferien får vi inn gulvmodeller med R32.

GWP-verdi (Global Warming Potential) er et mål på de ulike drivhusgassenes effekt når det gjelder global oppvarming. GWP-verdien for en gass defineres som den akkumulerte påvirkningen på drivhuseffekten fra ett tonn utslipp av gassen, sammenlignet med ett tonn utslipp av CO2 over et spesifisert tidsrom.

Her finner du alle våre varmepumper: 

https://romyclima.no/produkter/